Na međunarodnom stručno-znanstvenom skupu „Sretna djeca: Umjetnost, igra, mašta, spoznaja, vježba i terapija“

Međunarodno stručno-znanstveni skup „Sretna djeca” održan je od 10. do 12. listopada 2018. u Zagrebu, a je ove godine bio posvećen temi „Umjetnost, igra, mašta, spoznaja, vježba i terapija“. Skup je organiziran u suradnji Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay, Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe UHULI, Agencije za odgoj i obrazovanje i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom grada Zagreba. Dugogodišnja suradnja s Poliklinikom nastavljena je kroz izlaganje „Živjeti zajedno u svijetu koji ne poznajemo: Roditeljstvo i odrastanje uz suvremene tehnologije u predškolskoj dobi“, u koautorstvu ravnateljice Ustanove Gordane Buljan Flander i psihologinje Tee Brezinšćak.

Međunarodni skup Sretna djeca – Umjetnost, igra, mašta, spoznaja, vježba i terapija organizira se za odgojitelje u predškolskim ustanovama, stručne suradnike i ravnatelje vrtića, učitelje u ustanovama za rehabilitaciju djece i učitelje razredne nastave. Stručno-znanstveni dio skupa otvoren je izlaganjem „Živjeti zajedno u svijetu koji ne poznajemo: Roditeljstvo i odrastanje uz suvremene tehnologije u predškolskoj dobi“, u koautorstvu ravnateljice Ustanove Gordane Buljan Flander i psihologinje Tee Brezinšćak. Izlaganje je bilo popraćeno velikim interesom te je potaknulo bogatu raspravu o iskustvima rada i rasta s najmlađim generacijama.

U izlaganju je pružen pregled suvremenih znanstvenih spoznaja o načinu na koji suvremene tehnologije oblikuju odrastanje djece predškolske dobi i potencijalno utječu na njihov razvoj. Također su prikazani podaci o navikama upotrebe digitalnih medija među djecom predškolske dobi, koji proizlaze iz prvog nacionalnog istraživanja navika korištenja suvremenih tehnologija u predškolskoj dobi. U zborniku skupa objavljen je istoimeni rad, a možete ga pročitati ovdje na linku:

https://www.poliklinika-djeca.hr/publikacije/zivjeti-zajedno-u-svijetu-koji-ne-poznajemo-roditeljstvo-i-odrastanje-uz-suvremene-tehnologije-u-predskolskoj-dobi/

 

 

Print Friendly, PDF & Email