U Zagrebu je od 29. studenog do 1. prosinca 2017. održana međunarodna konferencija “Nasilje u obitelji i drugi oblici rodno utemeljenog nasilja: Napravite korak prema životu bez nasilja” Na ovoj konferenciji su kao pozvane predavačice sudjelovale prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i dr.sc. Bruna Profaca.

Konferenciju su zajedno organizirale partnerske organizacije u okviru međunarodnog projekta FIRST – Izgradnja kapaciteta za prve točke kontakta za žrtve obiteljskog i rodno utemeljenog nasilja. Projekt se provodi uz financijsku podršku Programa o pravima, jednakosti i građanstvu Evropske unije, Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Partnerske organizacije organizatori su: ISA institut, Slovenija; Centar za žene žrtve rata –ROSA, Hrvatska; AIRE Centar, Ujedinjeno Kraljevstvo; Centar Dinamika, Bugarska; Društvo SOS telefon za žene i djecu – žrtve nasilja, Slovenija; Udruženje socijalnih radnika, Slovenija i B2 d.o.o, Slovenija.

Prof.dr.sc. Buljan Flander je prezentirala temu „Što sve trebamo znati kako bismo osigurali primjerenu pomoć i podršku žrtvama obiteljskog nasilja i seksualnog zlostavljanja?“. U svom izlaganju prikazala je najnovije teorijske spoznaje iz ovog područja, ali i primjere dobre prakse u zaštiti i pomaganju djeci žrtvama kao i smjernice za rad s djecom nakon razotkrivanja obiteljskog nasilja i zlostavljanja.

Video snimku predavanja prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander pogledajte ovdje:


Dr.sc. Bruna Profaca održala je predavanje „Tretman traume zlostavljanja kod djece“ u kojem je prikazala model rada s traumatiziranom djecom nakon traume zlostavljanja s ciljem uspostavljanja nove sigurnosti djeteta.

Konferencija je bila prilika za uspostavljanje multidisciplinarne i međusektorske suradnje svih koji rade s obiteljima i susreću se s obiteljskim nasiljem. Više o ovoj konferenciji, programu i predavačima dostupno je na stranici http://www.firstaction.eu/international-conference/?lang=hr

Print Friendly, PDF & Email