U Londonu je u organizaciji ISC International od 21. do 23.6.2019. održan kongres „Trauma i privrženost  – Empatija i suosjećanje u procesu liječenja“ (Trauma nad Attachement – Empathy and Compassion in The Process of Healing).  Kongresu su prisustvovale  dr. Marjeta Knez Turčinović, psihijatrica i psihoterapeutkinja  te dr.sc. Bruna Profaca, klinička psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

ISC International je organizacija koju su utemeljili Alessandro Carmelita i Valeria Idini s ciljem organizacije izobrazbe u području psihoterapije i neuroznanosti. Prvi kongres su organizirali 2014. u Rimu da bi s vremenom ova organizacija prerasla okvire Italije i od 2017. kongres se održava i u Londonu. Danas je ISC International posvećen svom međunarodnom cilju – organizacija kvalitetnih edukacija za stručnjake mentalnog zdravlja u cijelom svijetu usmjerene na različite specifične teme, a među njima istaknut je tretman traume.

Teme koje su bile prezentirane tijekom londonskog kongresa „Privrženost i trauma“ su spajale temeljna istraživanja i terapijski pristup. Predavači su bili istaknuti stručnjaci u ovom području: Daniel Siegel, Peter Fonagy, Daniel Goleman, Paul Gilbert, Alessandro Carmelita, Marina Cirio, Janina Fisher, Dolores Mosquera, Liz Mullinar  i Lorna Smith Bejamin.

Više o programu se može pročitati na stranicama kongresa:

https://uk.international-isc.com/negozio/workshop/2019-london-attachment-and-trauma-conference-empathy-and-compassion-in-the-healing-process/

Print Friendly, PDF & Email