Psihologinja Poliklinike Ella Selak Bagarić pozvana je od strane Rumunjskog centra za europsku politiku održati key note predavanje na konferenciji „Poboljšanje zaštite djece – žrtava kriminala“ 24. rujna u Cervantes amfiteatru u Bukureštu, Rumunjska. Konferencija je organizirana kao završni događaj projekta E-PROTECT kojeg je provelo pet organizacija iz pet država članica EU – Bugarske, Austrije, Italije, Grčke i Rumunjske. Partnerstvo je za cilj imalo doprinijeti razvoju istraživanje te usporedbi stupnja zaštite djece žrtava zločina, kao i razradi metodologije procjene individualnih potreba djece žrtava kriminala na temelju europske najbolje prakse i učinkovite metode rada. E-PROTECT je također posvećen podizanju opće svijesti o dječjim pravima i poticanju suradnje profesionalaca koji se bave djecom žrtvama kriminala.

U key note predavanju je psihologinja Ella Selak Bagarić prikazala iskustva Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i predstavila model rada koji je priznat u Europi kao primjer dobre prakse zaštite djece, kako u izravnom kliničkom radu s djecom i obiteljima, tako i u podizanju javne svijesti, edukaciji i istraživačkoj djelatnosti.

Uz raspravu su sudionici bili posebno zainteresirani za forenzičnu djelatnost Poliklinike te suradnju sa sudovima i drugim institucijama sustava zaštite djece, a jako ih je zanimala i specifičnost pristupa, poput inkluzije glasa djece kroz rad našeg Dječjeg odbora i Odbora mladih, rada s terapijskim psima te suvremenih terapijskih modaliteta Dnevne bolnice Poliklinike.

Ponosni smo što brojne organizacije prepoznaju i priznaju naš rad i drago nam je pomoći kolegama i sudjelovati u inicijativama drugih zemalja koje ulažu napore u postizanju boljih uvjeta za pomoć djeci u riziku i njihovim obiteljima. Smatramo da je rad sa traumatiziranom djecom misija u kojoj ne postoje granice između zemalja i nužna je suradnja i međusobna podrška stručnjaka.

Print Friendly, PDF & Email