“Kako obrazovanju dodati boju? – uloga i izazovi za psihologe”, naziv je 22. godišnje konferencije hrvatskih psihologa koja je održana u Rovinju od  5. do 8. studenog 2014.  pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Na konferenciji su aktivno sudjelovali i psiholozi iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i svojim doprinosom pokušali „obrazovanju dodati boju“.

Okrugli stol pod nazivom „Podrška djeci i mladima u školi: dobivaju li ono što im treba?“ organizirala je i vodila Bruna Profaca, koja je izložila i važnost podrške u školi za svu djecu, te iznijela neke specifičnosti u pružanju podrške djeci s doživljenim stresnim i traumatskim iskustvima. Na ovom okruglom stolu izlagači su bili: Inge Vlašić Cicvarić, Petar Bezinović, Marija Mikulić, Mihael Kozina i Mirjana Milanović, koji su iz različitih perspektiva razmatrali važnost pružanja podrške djeci kao jednog od najvažnijih oblika preventivnog djelovanja.

Na okruglom stolu pod nazivom „Uloga psihologije kao struke u stvaranju i provođenju zdravstvenog odgoja i edukacije iz područja seksualnog zdravlja“, kojeg je vodila Iva Žegura, sudjelovala je i psihologinja Poliklinike Sena Puhovski, koja je izložila spoznaje iz područja psihoseksualnog razvoja djeteta te se iz perspektive kliničkog rada osvrnula na temu podrške i savjetovanja roditelja te prevenciju seksualnog zlostavljanja djece. Uz prof. Puhovski, na ovom okruglom stolu sudjelovali su: Ana Boban Lipić, Linda Rajhvajn Bulat, Anita Lauri, Davorka Osmak Franjić i Višnja Ljubičić.

U sklopu simpozija “Elektroničko nasilje među školskom djecom: izazov za psihologe u istraživanjima i praksi”, u suradnji s Hrabrim telefonom i Učiteljskim fakultetom su prezentirana dva izlaganja čiji su autori Ella Selak Bagarić, Gordana Buljan Flander, Hana Hrpka, Jelena Tomić i Vesna Bilić:

– “Iskustva elektroničkog nasilja kod djece u Hrvatskoj”

-“Uloga podržavajuće školske klime u prevenciji elektroničkog nasilja”

U poster sekciji je prezentiran rad „Tretman djece s teškoćama u učenju u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba“ (autori: Maks Vinšćak, Gordana Buljan Flander i Ella Selak Bagarić).


Print Friendly, PDF & Email