Europska konferencija o zlostavljanju i zanemarivanju djece (European conference on child abuse and neglect), na kojoj je sudjelovao i dr. Domagoj Štimac, dječji psihijatar, zamjenik ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, održana je u Amsterdamu od 21. do 23. svibnja 2014.

Predstavljanje  multidisciplinaran pristup Poliklinike

Dr. Štimac je održao prezentaciju na temu: “Analysis of some psychosocial indicators of sexually abused children”, čiji su koautori prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, i psihologinja Ella Selak Bagarić s Hrabrog telefona. U svom izlaganju, dr. Štimac je predstavio našu Polikliniku kroz multidisciplinarni pristup radu sa zlostavljanom i zanemarenom djecom.

Cilj konferencije bio je, prije svega, prezentirati najsuvremeniji pregled stručnih i znanstvenih spoznaja u ovim područjima te, okupljanjem međunarodnih sudionika, omogućiti uspostavljanje suradnje i profesionalnih odnosa među stručnjacima različitih struka i zemalja, a sudjelovao je veliki broj stručnjaka u području zlostavljanja i zanemarivanja djece, od pedijatara, psihologa do socijalnih radnika i odvjetnika.

Program je obuhvatio širok raspon tema, od medicinskih aspekata fizičkog zlostavljanja i zanemarivanja djece, etike, seksualnog zlostavljanja, institucionalnog zlostavljanja, tretmana i dijagnostike psihotraume, sudskih pitanja, prevencije, neurobiologije i sl.

O 15 godina Hrabrog telefona

Psihologinja Ella Selak Bagarić  održala je izlaganje pod nazivom “Primary, secondary, and tertiary prevention – a fifteen-year experience of Brave Phone”, čije su koautorice prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, Hana Hrpka, prof., predsjednica Hrabrog telefona, te prof.dr.sc. Vesna Bilić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Print Friendly, PDF & Email