U Ljubljani je 29. i 30. svibnja 2017. održana dvodnevna edukacija „Razumijevanje u radu s traumom“ koju je vodila dr. T. Leanne Campbell iz Centra za Terapiju usmjerenu na emocije (Emotionally Focused Therapy – EFT) iz Vancouvera (ICEEFT). Edukacija je namijenjena stručnjacima mentalnog zdravlja koji rade u području savjetovanja i terapije s djecom i odraslima, osobito s traumatiziranim pojedincima.

Prvog dana edukacije je održana radonica „Razumijevanje rada s traumatiziranima iz perspektive privrženosti“, a drugog dana „Terapijski rad u okviru Terapije usmjerene na emocije – primjena u individuaalnom i partnerskom radu“.

U edukaciju su bile uključene i stručnjakinje iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba: prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, dr.sc. Bruna Profaca, voditeljica dijagnostike i tretmana, psihijatrica dr. Marjeta Turčinović te psihologinje Ana Marija Španić, Tea Brezinšćak i Mia Roje.

Više o radionici dostupno je na: http://www.eftvezal.si/delavnica-eft-v-maju/, a o Centru za Terapiju usmjerenu na emocije dostupne su korisne informacije na njihovim stranicama http://www.iceeft.com/index.php/externships

Print Friendly, PDF & Email