Na 6. hrvatskom psihijatrijskom kongresu u Zagrebu

Dr. Domagoj Štimac, zamjenik ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba održao je tri izlaganja na kongresu s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom „Hrvatska psihijatrija u kontekstu etičko-pravnih i društvenih propitivanja“ u organizaciji Hrvatskog psihijatrijskog društva održan je od 9. do 11.  listopada 2014. u hotelu International u Zagrebu.

Prvo je bilo izlaganje rada “Forenzični intervju seksualno zlostavljanog djeteta – postavljanje ključnih pitanja”, čije su koautorice prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, Ella Selak Bagarić, psihologinja Hrabrog telefona i Renata Ćorić Špoljar, prof., psihologinja Poliklinike.

Drugo izlaganje bilo je na temu  “Multidisciplinarni pristup u radu s djecom s intelektualnim teškoćama i razvojnim poremećajima te iskustvom seksualnog zlostavljanja”, čije su koautorice prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica i Ella Selak Bagarić, psihologinja Hrabrog telefona.

Treće izlaganje, čiji su autori uz dr. Štimca i prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, Ella Selak Bagarić, psihologinja Hrabrog telefona i Maks Vinšćak, mag.psych., prikazano je kao poster.

U sklopu poster sekcije također je i dr. Marija Bačan, psihijatar  Poliklinike prezentirala rad „Traumatizacija spolno zlostavljanih adolescenata i njihova  ranija traumatska iskustva“,  čije koautorice su dr.sc. Bruna Profaca i prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.

Kongres je okupio veliki broj hrvatskih stručnjaka.

Print Friendly, PDF & Email