Na 4.hrvatskom kongresu o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji

Stručnjaci Poliklinike sudjelovali su na 4.hrvatskom kongresu o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres je u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu i unaprjeđenje mentalnog zdravlja, Hrvatskog liječničkog zbora i Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan od 26. do 28. veljače 2015. godine pod nazivom ”Depresija u stoljeću uma”.

Na kongresu su sudjelovali ravnateljica Poliklinike Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, zamjenik ravnateljice dr.Domagoj Štimac, psihijatar, te psihologinje Poliklinike dr.sc. Bruna Profaca i Ana Marija Španić, koji su zajedno s kolegama iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež te kolegama iz KBC Osijek, KBC Split i KBC Zagreb prezentirali niz izlaganja o depresivnosti u djece i mladih kao i dijelili svoja iskustva iz perspektive tretmanskih mogućnosti i prevencije ove važne problematike.

Dr. Štimac govorio je o povezanosti depresije s iskustvom zlostavljanosti te prezentirao rezultate istraživanja provedenog na kliničkom uzorku zlostavljane djece.

Print Friendly, PDF & Email