U organizaciji Instituta za društvena istraživanja – Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja, u Zagrebu je u Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu 25. i 26. listopada 2018. održana Znanstvena konferencija 4. Dani obrazovnih znanosti  „Odgojno-obrazovni sustav: ograničavajuće i/ili poticajno okruženje“.

Tema 4. Dana obrazovnih znanosti bila su  istraživanja onih elemenata formalnog odgoja i obrazovanja koji mogu djelovati poticajno, ali jednako tako i onima koji mogu djelovati ograničavajuće na cjelovit razvoj mladih ljudi te na rad i profesionalni razvoj obrazovnih djelatnika.

Prvog dana ove znanstvene konferencije održan je Okrugli stol pod nazivom “Škola: Okružje koje potiče i/ili narušava dobrobit i zdravlje djece i mladih? “. Moderatorica izlaganja i rasprave je bila  dr.sc. Zrinka Ristić Dedić. Na Okruglom stolu izlaganje je imala i doc. dr. sc. Bruna Profaca iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, a ostali sudionici su bili: prof. dr. sc. Petar Bezinović, prof. dr. sc Nataša Jokić-Begić s Odsjeka za psihologiju, Filozofskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Ljiljana Muslić iz Odjela za promicanje mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti, HZJZ.

Više o ovom znanstvenom skupu : http://www.idi.hr/doz2018/program.html

Print Friendly, PDF & Email