U Nišu su od 19. do 21. listopada održani 22. Oktobarski susreti u socijalnoj zaštiti. Glavna tema ovogodišnjeg skupa bili su izazovi odrastanja u svijetu suvremenih tehnologija. Ovaj međunarodni skup organizirao je Centar za socijalni rad Sveti Sava, a okupio je mnoštvo stručnjaka iz cijele regije.

Predsjednik organizacijskog odbora Zoran Jović izrazio je zadovoljstvo stručnim dijalogom o načinima kako profesionalci u oblasti socijalne zaštite mogu prilagoditi i unaprijediti svoj način rada s klijentima suvremenom društvu i njegovim izazovima.

Polikliniku za zaštitu djece i mladih grada Zagreba predstavljali su Mia Roje, mag.psych. i Dominik Šmida, mag.psych. Mia Roje održala je pozvano predavanje pod nazivom „Nove tehnologije, novi oblici nasilja“, u kojem je predstavila prednosti, ali i potencijalne opasnosti suvremenih tehnologija u dječjem razvoju, s posebnim naglaskom na cyberbullying – nasilje putem Interneta. Dominik Šmida predstavio je iskustva Poliklinike i Hrabrog Telefona vezana za samoozljeđivanje djece u suvremenom društvu.

Kolege u Nišu izrazile su velik interes za rad naše ustanove te se planira nastavak suradnje u vidu predavanja, gostovanja na budućim konferencijama i studijske posjete Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Print Friendly, PDF & Email