Predavanje „Roditelji u razvodu – dijete u središtu sukoba“ održala je klinička psihologinja Poliklinike doc. dr. sc. Bruna Profaca kao pozvana predavačica na 10. godišnjoj konferenciji voditeljica i voditelja programa “Rastimo zajedno”. Tema konferencije održane u Rovinju 8. i 9. listopada 2021. bila je „Stručna podrška roditeljima i različiti konteksti roditeljstva, a doc. dr. sc. Bruna Profaca u svom je predavanju, polazeći od djetetovih potreba, naglasak stavila n posljedice sukoba roditelja na djiete te moguće rizike za dijete.

Međunarodno priznati Program podrške roditeljima djece najmlađe dobi “Rastimo zajedno” je još 2009. razvijen u okrilju UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku.

Nakon prvog programa “Rastimo zajedno” razvijeni su i drugi na dokazima utemeljeni programi podrške roditeljstvu („Rastimo zajedno Plus” namijenjen roditeljima djece s teškoćama u razvoju te „Klub očeva Rastimo zajedno” namijenjen osnaživanju očeva u roditeljskoj ulozi, „Rastimo zajedno i dalje” namijenjen roditeljima u situaciji razdvojenog roditeljstva) i podrške obiteljima („Rastimo zajedno i mi” i namijenjen roditeljima koji djecu podižu u zahtjevnijim okolnostima i njihovoj djeci rane i predškolske dobi te „Rastimo zajedno u novoj obitelji” namijenjen posvojiteljskim obiteljima).

Ovo je bilo jubilarno 10. godišnje stručno okupljanje voditeljica i voditelja ovog iznimnog programa. Pokrovitelji konferencije su bili Grad Rovinj i Istarska županija, a suorganizator je rovinjski Dječji vrtić Neven.

Više o programu konferencije “Rastimo zajedno” na stranici http://www.rastimozajedno.hr/file/276/

Logotip Rastimo zajedno

 

 

Print Friendly, PDF & Email