Povodom obilježavanja dvadeset godina djelovanja Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKO) u Zagrebu je od 24. do 26. rujna 2015 održana 1. Konferencija Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije s međunarodnim sudjelovanjem.

Cilj je konferencije bila razmjena znanja i iskustava među stručnjacima različitih profila koji primjenjuju bihevioralno-kognitivni (BK) pristup. Prikazane su različite tehnike i mogućnosti primjene ove terapije u prevenciji i tretmanu psihičkih poremećaja. Govorilo se i o specifičnim i novim tehnikama i spoznajama, kao i o uporabi modernih tehnologija u pristupu, kroz predavanja, poster prezentacije i radionice. Također se govorilo i o načinima poboljšanja dostupnosti psihoterapijske podrške većem broju odraslih i djece.

Tri ugledne pozvane predavačice održale su predavanja i radionice : dr.sc. Metku Shawe-Taylor, dr.sc. Doru Perczel Forintos i prof. Helen Macdonald. Prof. Anić je održala radionicu na temu primjerene BKT-a u partnerskoj terapiji.

Naše psihologinje također su aktivno sudjelovale na konferenciji poster izlaganjem s naslovom „Specifičnosti kognitivno bihevioralnog pristupa usmjerenog na traumu (TF-CBT) kroz prikaz slučaja“.

Print Friendly, PDF & Email