N1: “Savjeti roditeljima: Kako pomoći djeci i sebi u ovoj krizi”

Na portalu N1 televizije u cijelosti 21. travnja prenesen tekst doc. dr. sc. Brune Proface o roditeljskom stresu i krizi:

“Kriza u kojoj živimo, koja između ostalog uključuje izoliranost, gubitak prihoda, strah od bolesti i egzistencije, ostavlja psihološke posljedice. Poseban oblik stresa osjećaju roditelji koji sve to skupa pokušavaju objasniti djeci dok im pomažu da se sami nose s istim problemima.

Klinička psihologinja doc. dr. sc. Bruna Profaca iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba neumorno na razne načine savjetuje roditelje i djecu kako što lakše i bezbolnije prebroditi krizu.

U nedavnom članku objavljenom na stranici Poliklinike, Roditeljski stres i kriza, detaljno je objasnila kako zapravo izgleda stres koji roditelji u ovoj situaciji proživljavaju, što on znači i kako se s njim što bolje nositi. Dio tog članka prenosimo kao savjet roditeljima što konkretno učiniti i kako se postaviti.

Roditeljski stres se obično opisuje kao uznemirujući osjećaj prema sebi i djetetu, a takvu uznemirenost i neugodu roditelj direktno pripisuje zahtjevima roditeljstva koji se pred njega postavljaju, objašnjava Profaca. Zahtjevnost roditeljstva u vrijeme epidemije je neupitna, ali navodi i duhovit primjer jedne mame kako je ona vidjela situaciju…”

Tekst u cijelosti pročitajte na linku:

Roditeljski stres i kriza

 

Print Friendly, PDF & Email