Child Helpline International i Hrabri telefon organizirali su u utorak 27. lipnja 2017. međunarodni sastanak na temu „Važnost dječjih linija u sustavu zaštite djece u Europi“. Sastanku su, uz organizatore, prisustvovali predstavnici dječjih savjetodavnih linija iz Finske, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva i Slovenije. Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander otvorila je sastanak prisjećajući se početaka rada Hrabrog telefona koji ove godine slavi 20. godišnjicu postojanja te izlaganjem o važnosti savjetodavnih linija kao mjesta od povjerenja za djecu putem kojeg ulaze u sustav.

Doprinos radu sastanka pružili su i uvaženi predstavnici institucija zaduženih za zaštitu djece: Nada Zrinušić, pomoćnica Ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; Mateja Petrić, stručna savjetnica u Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Peter Clements, zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj; Sheila Donovan, izvršna direktorica Child Helpline International-a; Tanja Zaninović, viši stručnjak za pravne poslove Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti – HAKOM; Gordana Petrović, stručna suradnica u Centru za socijalnu skrb Zagreb; Marko Pavić, policijski službenik u Odjelu maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji Ravnateljstva policije. Perspektivu mladih predstavila je volonterka Hrabrog telefona Lucija Fusić, ujedno i članica Youth Advisory Councila Child Helpline International-a.

Sudionici sastanka imali su priliku upoznati se s radom naše Poliklinike te su bili impresionirani načinom rada i uslugama koje pružamo djeci i roditeljima, a za produbljivanje suradnje u obliku studijske posjete posebno se zainteresirala Silvia Ernhagen, voditeljica komunikacija i zagovaranja dječje linije iz Švedske.

Print Friendly, PDF & Email