U organizaciji Instituta D.O.M. u Krapinskim toplicama se od 29. rujna do 2. listopada 2016. održavala Ljetna škola dječje i adolescentne integrativne psihoterapije u okviru edukacije dječjih i adolescentnih psihoterapeuta. Ove godine Ljetna škola je stavila fokus na problematiku adolescencije.

U sklopu iste održan je simpozij „Neka nova generacija – izazovi u psihoterapijskom radu s djecom i mladima“ tijekom kojega je uz predavače prof. dr.sc. Dubravku Kocijan Hercigonja, doc. dr. sc. Mirjanu Graovac, prof. dr. sc Vesnu Vidović, Jona Blenda, MA Dip Psych, Dip Child, dr.sc.Vesnu Hercigonja Novković i dr. Romana Nikolića, izlaganje održala i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba prof. dr.sc.Gordana Buljan Flander na temu „Online odrastanje – koliko su suvremene tehnologije promijenile odrastanje i možemo li uhvatiti korak?”.

Sudionici Ljetne škole su također stjecali znanja o ekspresivnim umjetničkim metodama u psihoterapiji s djecom i adolescentima kroz dvodnevnu radionicu gestalt/integrativnog psihoterapeuta Jona Blenda koji u svojem radu koristi Oaklander pristup i Lifemusic te proširivali znanja i izmjenjivali stručna iskustva uz vodstvo prof. dr. sc. Dubravke Kocijan Hercigonja.

Uz pedesetak stručnjaka (liječnici, psiholozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici) iz regije, sudjelovala je i socijalna pedagoginja Poliklinike Dora Kralj.

Print Friendly, PDF & Email