Nasilje među djecom bila je tema emisije “Na dnevnoj bazi” dubravačke televizije LibertasTV u kojoj je gostovala ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander 5. listopada 2018. godine. Na pitanje urednice Dajane Brzice zašto je danas toliko puno nasilja među djecom ravnateljica je, među ostalim,  kazala:

– Mislim da su mnogi razlozi, jedan od razloga je i to što su djeca zaista okružena nasiljem, što mi odrasli njima nudimo nasilne heroje. Jer kad imate neko nasilje koje se dogodi i među odraslima i među djecom vrlo često reagiramo tek kad dođe do ozlijeda i fizičkog nasilja, a nasilna djeca, nasilne odrasle osobe dobiju naslovnice. Dijete koje je dobilo neku nagradu na natjecanju iz matematike dobije tri reda na predzadnjoj stranici. Filmovi su puni nasilja, kao i video igrice, a neka istraživanja pokazuju da roditelji danas provode s djecom dnevno 10 minuta. U 10 minuta niti se ne stignu baviti uopće ničim, a kamoli da odgajaju djecu, da pričaju o tome što je nasilje.

Polusatnu emisiju u kojoj je gostovala prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander pogledate u cijelosti na našem You Tube kanalu.

Print Friendly, PDF & Email