Kongres o psihološkom savjetovanju i podršci pod nazivom „5th World Conference on Psychology, Counseling and Guidance, WCPCG-2014” održan je u Dubrovniku 1. i 2. svibnja 2014.

Namjera kongresa bila je okupiti psihologe, učitelje, studente te stručnjake iz vladinih i nevladinih organizacija kako bi podijelili teorijska i praktična znanja. Neke od tema donijele su pitanja o načinima poboljšanja dostupnosti psihologijskog tretmana u zdravstvenim sustavima, zatim o radu sa zlostavljanom djecom, kao o stručnjacima koji vode grupe podrške sa spolno zlostavljanim ženama.

Psihologinje Poliklinike Marija Crnković i Vlatka Križan aktivno su sudjelovale na kongresu sa predavanjem na temu „Važnost dobre suradnje među institucijama u psihologijskom tretmanu zlostavljane djece – preduvjet uspješnog tretmana djeteta koje je doživjelo zlostavljanje?“ (“The importance of good cooperation between institutions in the psychological treatment of abused children – a precondition for successful treatment of a child who has experienced abuse?”), koautor s njima je i ravnateljica prof.dr.sc Gordana Buljan Flander.

Print Friendly, PDF & Email