„Psihologija – mediji – etika“ bila je tema 16. godišnje konferencije hrvatskih psihologa održane u Poreču od 1. do 4. listopada u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Društva psihologa Istre, uz Hrvatsko novinarsko društvo, Hrvatsku psihološku komoru i Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije kao suorganizatore.

Glavna tema konferencije podijeljena je na nekoliko podtema: Etika pomažućih profesija i njezin image u medijima; Utjecaj medija na javnost; Mediji i društveno osjetljive teme; Svijest i odgovornost za utjecaj medija; Internet kao medij; Odgoj za medije; Mediji i suicidi; Krizne situacije – mediji i psihologija te dva simpozija: Zatvorski sustav – mediji – psihologija i Seks, laži i mediji.

Konferencija je uključivala inozemna znanja i iskustava, domaće snage iz područja psihologije i medija te veliku mogućnost za rasprave i donošenje zaključaka i preporuka. Gosti konferencije bili su inozemne stručnjaci Lisa Blackman s Goldsmiths Sveučilišta u Londonu, Blandine Kriegel, predsjednica francuskog Visokog vladinog savjeta za integracije i Roal Ulrichsen, predsjednik Europske federacije društava psihologa, a uz njih je na konferenciji izlagalo više od 90 domaćih stručnjaka iz područja psihologije, novinarstva i medija kroz predavanja, radionice, okrugle stolove. U radu konferencije svoj doprinos raspravama dali su i stručnjaci Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Print Friendly, PDF & Email