“KOD TEBE DOMA”: projekt Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Edward Bernays University College

U vrijeme globalne krize svatko od nas može učiniti puno, a prva stvar je ostati doma i brinuti za sebe i svoje bližnje te na taj način sačuvati i zdravlje drugih. Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Visoka škola za komunikacijski menadžment Edward Bernays University College  odlučili su ujediniti svoja znanja o komunikacijama, psihološke spoznaje i želju mladih ljudi-studenata da pomognu svojoj zajednici, te kroz snagu društvenih mreža pomoći i djeci i odraslima u osmišljavanju kvalitetnog vremena u njihovom domu, jer su nam svima potrebne neke nove rutine i sadržaji, kako bismo ostali i fizički, i mentalno zdravi.

Kroz Instagram i Facebook profil “Kod tebe doma” studenti komunikacija i turizma će, uz podršku stručnjaka psihologa, preporučiti korisne besplatne online sadržaje za sve dobne skupine i uzraste:

https://www.instagram.com/kodtebedoma/

https://m.facebook.com/kodtebedoma

– Mojih 40 godina radnog iskustva kao psihologa, psihoterapeuta ali i mentora i sveučilišnog profesora me je naučilo da je za mlade ljude aktivizam potpuno prirodan i da su suosjećajni i spremni pomagati drugima, zato nikada ne smijemo podcijeniti moć mladih da promijene svijet. Ideja o suradnji studenata Bernaysa i stručnjaka Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba upravo je i nastala iz prijateljstva i solidarnosti mladih ljudi, stručnjaka koji razmišljaju o široj perspektivi, o dobrobiti našeg društva, svoje zajednice – rekla je ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

– Zadovoljstvo mi je što će Bernays u suradnji s relevantnom zdravstvenom institucijom, kao što je Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, razvijati društveno koristan projekt poput “Kod tebe doma”. Uvjeren sam kako će obje institucije, Bernays s komunikacijske, a Poliklinika sa psihološke strane, projektu doprinijeti svojom stručnošću. To može utjecati na osviještenost građana i doprinijeti točnom informiranju o problematici širenja epidemije, kao i poticanju društveno odgovornog ponašanja cijele zajednice, a za to je trenutno samo potrebno #ostatidoma što vjerujem da će online sadržaji ovog projekta potaknuti –  rekao je dekan Edward Bernays University Collegea doc. dr. sc. Damir Jugo.

Projekt “Kod tebe  doma” koji je osmišljen s ciljem zaštite mentalnog zdravlja idejna je inicijativa tri stručnjaka zaštite mentalnog zdravlja: Bernaysove voditeljice Studentskog savjetovališta i psihologinje Mije Flander Tadić te psihologa Poliklinike Elle Selak Bagarić i Krešimira Prijatelja.

Objava na web stranici Visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays University College:

https://www.bernays.hr/Home/NewsDetail/hr-HR?title=kod-tebe-doma-novi-je-projekt-bernaysa-i-poliklinike-za-zastitu-djece-i-mladih-grada-zagreba

Print Friendly, PDF & Email