“Kartice za kišne dane” prevedene na slovenski: sada se koriste i dijele na 7 jezika

Na inicijativu i u organizaciji slovenske udruge Leptir – Centar za pomoć djeci, mladima i odraslima u nevolji besplatna brošura Poliklinike „Kartice za kišne dane (i socijalno distanciranje) s 55 ideja za obiteljske aktivnosti koje povezuju i grade psihološku otpornost“ koje je kreirala psihologinja Tea Brezinšćak prevedene su na slovenski jezik i kao besplatno online izdanje mogu se preuzeti na našoj web stranici na linku ovdje: https://www.poliklinika-djeca.hr/publikacije/karte-za-dezevne-dni-in-socialno-distanciranje/

„Kartice za kišne dane bile su namijenjene za vrijeme epidemije, ali nam se čine veoma zanimljive kao prijedlog za obitelji, koje se zajedno mogu igrati i u običnim kao i u kišnim danima“, napisala nam je psihologinja i psihoterapeutkinja Tanja Šraj Lebar, predsjednica udruge Leptir (slov. Društvo Metulj – Center za pomoč otrokom, mladostnikom in odraslim v stiski) šaljući nam slovenski prijevod.

Slovensko izdanje „Karte za deževne dni (in socialno distanciranje)“ Tee Brezinšćak šesto je izdanje ove publikacije na stranom jeziku. „Kartice za kišne dane (i socijalno distanciranje)“ na našoj smo web stranici prvi puta objavili 4. travnja 2020. te potom podijelili na društvenim mrežama. Izazvale su tada veliki interes i roditelja i javnosti, a u suradnji s volonterima organizacije Child Protection Hub za jugoistočnu Europu te drugim pojedincima koji su nam se javili i podržali nas, prevedene su na engleski, rumunjski, makedonski, grčki i mađarski jezik tako da su ih obitelji i djeca sa svih tih jezičnih područja besplatno mogli preuzimati s naših stranica i sa stranica Child Protection Hub SEE.

Čestitamo psihologinji Tei Brezinšćak na međunarodnom uspjehu njenih “Kartica za kišne dane (i socijalno distanciranje)”, koje se sada čitaju i koriste na 7 jezika. Zahvaljujemo grafičkom dizajneru Niki Crnčeviću koji je pro bono dizajnirao hrvatsko, englesko, rumunjsko, mađarsko, grčko, makedonsko i slovensko izdanje. Zahvaljujemo svim prevoditeljima koji su doprinijeli da ove kartice dođu do što većeg broja djece.

U nastavku slijede linkovi za preuzimanje “Kartica za kišne dane (i socijalno distanciranje)” svih sedam izdanja u PDF-u:

“Kartice za kišne dane” (Hrvatski, PDF)

“Cards for Rainy Days” (Engleski, PDF)

“Karte za deževne dni (in socialno distanciranje)” (Slovenski, PDF)

“Κάρτες για όταν βρέχει (και την κοινωνική αποστασιοποίηση) ” (Grčki, PDF)

“Kártyák esős időre (és szociális távolságtartásra) ” (Mađarski, PDF)

Картички за дождливи денови (и социјалното растојание)  (Makedonski, PDF)

“Cartonașe pentru zile ploioase (și zile de distanțare socială) ” (Rumunjski, PDF) 

Hrvatska naslovna Kartice za kišne dane Engleski Kartice za kišne dane naslovna

Naslovna, Kartice za deževne dni (in socialno distanciranje) kartice za kišne dane, makedonski kartice za kišne dane, mađarski cards for rainy days, greek

Print Friendly, PDF & Email