Kampanja “Prekini lanac!” s ciljem zaustavljanja elektroničkoga nasilja među djecom, u kojoj zajednički sudjeluju UNICEF, Hrabri telefon, T-Mobile, Vipnet i Tele2 započela je 3. rujna. Zaštitno je lice cijele kampanje Slaven Bilić, UNICEF-ov ambasador dobre volje, koji je video-porukom pozvao javnost da podrži napore UNICEF-a i Hrabrog telefona. Osnovna je poruka kampanje da zlonamjerni SMS-ovi poslane mobitelom i internetom mogu imati vrlo opasne posljedice za djecu. Neproslijeđivanjem takvih poruka, djeca mogu prekinuti lanac nasilja i tako pomoći vršnjacima-žrtvama.

Kampanji su se priključili svi operateri mobilne telefonije u Hrvatskoj. Naime, Tele2, Vipnet i T-Mobile, u suradnji s tvrtkom NTH, omogućili su doniranje građana akciji.

Svaka SMS poruka „Prekini lanac!“ na broj 66456 je glas potpore i donacija u iznosu 3 kuna ( (cijena poruke je 3,66 kuna, uključujući PDV). Ovaj će broj biti aktivan od 3. do 30. rujna 2008. godine. Svi operateri mobilne telefonije odriču se bilo kakvog prihoda u korist akcije, a T-Mobile i Tele2 će dodatno nagraditi svaku poruku svojom donacijom.

Osim letaka za djecu, roditelje i učitelje pokrenuta je internetska stranica www.prekinilanac.org , na kojoj se mogu naći sve informacije i savjeti o sigurnome korištenje mobitela i interneta. Djelatnici Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba podržavaju započetu kampanju te vas pozivamo da posjetite službenu stranicu kampanje “Prekini lanac!” i tamo saznate više o pojavi elektroničkog zlostavljanja i mogućnostima pružanja zaštite djeci i mladima.

Print Friendly, PDF & Email