Javnozdravstvena akcija “Prepoznaj moždani udar” na Cvjetnom trgu 17. rujna

“Prepoznaj moždani udar” naziv je javnozdravstvene akcije u gradu Zagrebu koja će se održati 17. rujna 2016. na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba. Povod je Svjetski dan moždanog udara koji se obilježava 29. listopada, a organizatori su Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb, Klinikom za neurologiju, Nastavnim zavodom za hitnu medicinu grada Zagreba, Zagrebačkom zakladom za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti te Spes – društvom za pomoć neurološkim bolesnicima.

Cilj je akcije upoznati širu javnost sa sve većim rizikom od moždanog udara, podići razinu svjesnosti o prepoznavanju i mogućnostima zbrinjavanja moždanog udara, edukacija zdravstvenih djelatnika koji na bilo koji način sudjeluju u zbrinjavanju osoba sa znakovima akutnog moždanog udara, te edukacija opće populacije.

PROGRAM DOGAĐANJA NA TRGU PETRA PRERADOVIĆA (CVJETNI TRG) 17.9.2016.

10.00 – 11.00

Upoznavanje s ciljem akcije, značaj moždanog udara, uvod u akciju, izlaganje programa

11.00 – 12.00

Razgovor sa stručnjacima- život nakon moždanog udara

Razgovor s bolesnicima, osobama iz javnog života – Ivana Plechinger će podijeliti iskustavo o doživljenom i liječenom moždanom udaru)

12.00 – 13.00

Razgovor s prisutnim građanima, provođenje ankete za građanstvo “Moj rizik za moždani udar”, edukacija o najčešćim simptomima moždanog udara, dijeljenje  edukativnog materijala.

Građanima će se obratiti gradonačelnik Milan Bandić, prof. dr.sc. Zdravka Poljaković, v.d. predstojnica Klinike za neurologiju KBC Zagreb, prof. dr. sc. Marko Radoš, predstojnik Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC Zagreb, Referentni centar MZRH za intenzivnu neurologiju i endovaskularno liječenje moždanog udara i krvožilnih malformacija CNS-a i dr.sc.Tomislav Madžar, posebni savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske za zdravstvo i sport.

Print Friendly, PDF & Email