U Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba u tijeku je izobrazba za psihologe u socijalnoj skrbi (djelatnike centara za socijalnu skrb i dječjih domova), pod nazivom ”Zlostavljano dijete – psihologijska procjena, intervju i tretman”. Prvi od tri dvodnevna seminara održan je 3.i 4. prosinca te 13. i 14. prosinca 2012.godine. Posljednji u nizu će biti u siječnju 2013. U dosadašnja dva seminara je bilo ukupno uključeno oko 80 psihologa iz sustava socijalne skrbi.

Seminar je organiziran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih te Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, a predavači su stručnjaci Poliklinike.

Program seminara obuhvaćao je teme koje se odnose na najnovija saznanja iz područja psihotraumatizacije i zlostavljanja u dječjoj dobi te mogućnosti psihologijske procjene zlostavljanog djeteta. Kroz predavanja i radionice cilj je stjecanje znanja i vještina za razgovor sa zlostavljanim djetetom (elementi forenzičnog intervjua u kontekstu kliničkog rada) te usmjeravanje na specifičnosti u provedbi intervjua s obzirom na karakteristike djeteta i njegovo iskustvo. Ujedno, program je obuhvaćao i teme koje se odnose na pružanje podrške djetetu i roditeljima nakon izloženosti traumatskom iskustvu, na tretmanski rad s djetetom usmjeren na traumu kao i rad s nezlostavljajućim roditeljem.


Print Friendly, PDF & Email