Već tradicionalan Tjedan  psihologije održan je od 15. do 21. veljače 2016. Među brojnim manifestacijama u Varaždinu je Društvo psihologa organiziralo ‘psihošpanciranje’, dvodnevni skup (19. i 20. veljače 2016.) čiji je cilj promocija  psihologije u poboljšanju kvalitete života, unaprjeđenju zdravlja i međuljudskih odnosa. Ovo interdisciplinarno događanje sadržavalo je predavanja i edukativne  radionice, otvorene za javnost, na kojima su  stručnjaci približili građanima znanja i vještine u pružanju psihološke pomoći. Psihošpancir se održavao  na Sveučilištu Sjever Varaždin, najmlađem sveučilišnom centru u Hrvatskoj, koje je uz Društvo psihologa Varaždin organizator ovogodišnjeg Psihošpancira.

Na Psihošpanciru je izlaganje imala dr.sc. Bruna Profaca, psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba pod nazivom: „Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba: Što smo naučili?“.

Uz prikaz rada Poliklinike, na predavanju je iznijela i podatke o uključenosti  djece iz triju županija (Čakovečke, Varaždinske i Koprivničko-križevačke) koje sudjeluju u organizaciji ovog skupa. U ukupnom uzorku djece koja su u obradi i tretmanu u Poliklinici, iz ovih županija ih je 7% i najčešće su uključeni zbog sumnje na neki oblik zlostavljanja ili traumatizacije. Uz to, prezentirala je  i novije spoznaje u radu s traumatiziranom djecom (zlostavljanom i zanemarenom) temeljene na istraživanjima i kliničkoj praksi.

Print Friendly, PDF & Email