Interaktivno online predavanje “Zlostavljano i zanemareno dijete” za stručnjake koji rade s djecom

Za stručnjake koji rade s djecom – psihologe, socijalne radnike i odgajatelje u dječjim domovima, vrtićima i centrima za socijalnu skrb Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba organizirala je stručno predavanje na temu zlostavljanja i zanemarivanja djece. Interaktivno online predavanje za oko 70 sudionika 10. srpnja 2020. održao je psiholog Poliklinike Krešimir Prijatelj, te je prijavljeno stručnim komorama psihologa i socijalnih radnika.

Tijekom predavanja psiholog Poliklinike Krešimir Prijatelj iznio je najnovije podatke o zastupljenosti zlostavljanja i zanemarivanja djece u Hrvatskoj, Europi i svijetu, te je predstavio spoznaje recentnih istraživanja o posljedicama raznih oblika zlostavljanja i zanemarivanja po fizičko i mentalno zdravlje djece i mladih. Putem platforme Zoom stručnjaci su sudjelovali i u anketi te su iznosili svoja iskustva o temi zlostavljanja i zanemarivanja djece.

Zbog velikog interesa stručnjaka koji s rade s djecom Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba nastavit će s organiziranjem ovakvih stručnih predavanja, a najavit ćemo ih preko naše web stranice.

Print Friendly, PDF & Email