U regionalnom uredu pravobraniteljice za djecu u Osijeku, 15. lipnja 2010. održan je radni sastanak povodom inicijative pravobraniteljice Mile Jelavić za osnivanje poliklinike za zaštitu djece u slavonskoj regiji, koju je prošle godine uputila županima. Uz predstavnike lokalnih vlasti i stručnjaka mentalnog zdravlja djeca i mlade te savjetnika pravobraniteljice, sastanku je prisustvovala i dr.sc. Bruna Profaca iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba koja je prezentirala podatke o uključenosti djece iz slavonske regije u obrade i tretman u ovoj ustanovi.

Pravobraniteljica za djecu je prošle godine poslala preporuku županima svih pet slavonskih županija i Gradu Osijeku za osnivanjem poliklinike za zaštitu djece u ovoj regiji koja bi mogla funkcionirati po modelu Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba koja se pokazala kao primjer dobre prakse u zaštiti djece izložene svim oblicima nasilja. Poliklinika bi bila mjesto na kojem bi se objedinjavale usluge dijagnostike, vještačenja i terapije djece, a ujedno bi pružala usluge edukacija stručnjaka i senzibilizacije javnosti za problem zaštite djece od svih oblika nasilja.

Detaljnije o sadržaju ovog radnog sastanka te inicijativi za osnivanje Poliklinike za zaštitu djece u slavonskoj regiji na stranici: http://www.dijete.hr/hr/naslovnica-mainmenu-1/973-inicijativa-za-osnivanje-poliklinike-za-zatitu-djece-u-slavoniji.html

Print Friendly, PDF & Email