I OVO SMO MI: Video Odbora mladih Poliklinike

Pogledajte kratki film koji su prosljednjih nekoliko mjeseci pripremali članovi Odbora mladih Poliklinike. Prikazan je na današnjoj proslavi 15 godina rada Poliklinike:

Članovi Odbora mladih pročitali su uzvanicima i ovo pismo u kojem su objasnili svoju misiju i ulogu u našoj ustanovi:

“Mi smo Odbor mladih. Odmor mladih je mjesto gdje raspravljamo o problemima koji muče mlade, o stvarima koje naše odrastanje ponekad čine teškim. Ono što Odbor mladih čini drugačijim i posebnim je što se naš glas zaista čuje i imamo priliku mijenjati svijet. Naše ideje dolaze do ljudi koji donose odluke i mogu utjecati da mladi budu sretniji i sigurniji.

U Odboru mladih pronašli smo mjesto gdje imamo svoj glas. Kada se donose odluke koje se tiču djece i mladih mnogo se razgovara o nama, ali se vrlo rijetko razgovara sa nama. Često imamo osjećaj da je naš glas manje važan od glasa odraslih. Mislimo da se to treba promijeniti. Odrasli imaju znanje i iskustvo koje je nama potrebno da ostvarimo ono što želimo. S druge strane, mi razumijemo kako je odrastati u današnjem svijetu i znamo s kojim se izazovima mladi susreću. Imao ideje, snage i volje da pomičemo granice i stvaramo promjene.

Želimo da odrasli pogledaju svije iz naše perspektive, da ne sude knjigu po koricama i da budu spremni pomoći nam kada je potrebno. Naš je cilj učiniti ovu ustanovu mjestom gdje se djeca i mladi osjećaju još sigurnije i ugodnije u trenucima kada im je najteže. Želimo i da svi mladi znaju da je u redu potražiti pomoć. Želimo da odrastaju u svijetu gdje se ne moraju bojati, gdje se osjećaju sigurno, voljeno i prihvaćeno. Danas smo odabrali svoj glas izraziti kroz kreativnost. Posljednjih nekoliko mjeseci pripremali smo kratki film, kroz koji smo vam željeli prikazati drugu stranu priče. “

Print Friendly, PDF & Email