HTV “Otvoreno”: Kako zaustaviti vršnjačku agresiju?

Psihologinja Ella Selak Bagarić bila je jedna od sugovornika u emisiji “Otvoreno” 30. siječnja 2018.na temu vršnjačkog nasilja, a koja je potaknuta objavom snimki dogovorenih tučnjavi srednjoškolaca u Splitu koje se dijele na društvenim mrežama.

Gosti urednika  Mislava Togonala bili su Tihana Marović – novinarka Slobodne Dalmacije, Dragan Josipović – voditelj Odjela maloljetničke delinkvencije Ravnateljstva policije, Lana Peto Kujundžić – sutkinja za djecu i mladež, Ella Selak Bagarić – psihologinja u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, Marija Sitar – socijalna pedagoginja i Igor Kanižaj – Fakultet političkih znanosti u Zagrebu.

Ella Selak Bagarić je rekla kako u adolescenciji vidimo sve što smo kao društvo propustili dati i kako nam se naposljetku sve vrati kao bumerang u glavu. Sasvim sigurno kad netko reagira tako agresivno da nekog može ozbiljno ozlijediti, kada u pitanju može biti i život- sasvim sigurno je pokazivao neke druge oblike problematičnog ponašanja i ranije, smatra Selak Bagarić. Kao drugi problem je istaknula ulogu promatrača i problem uloge roditelja u životu djeteta.

– Istraživanja su pokazala da prosječan hrvatski roditelj s djetetom provede 10 minuta dnevno. U 10 minuta se dijete ne odgaja – naglasila je Selak Bagarić.

Video izjave Elle Sellak Bagarić pogledajte ovdje: http://vijesti.hrt.hr/426867/otvoreno-kako-sprijeciti-vrsnjacko-nasilje

Cijelu emisiju “Otvoreno” pogleajte ovdje: http://vijesti.hrt.hr/426867/otvoreno-kako-sprijeciti-vrsnjacko-nasilje

Print Friendly, PDF & Email