HRT: “Istraživanje: Gotovo petina djece gleda TV radnim danom dva sata ili više”

HRT je u svojoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska od ponedjeljka 29.5. 2017. predstavio nacionalno istraživanje Hrabrog telefon i Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba  o maloj djeci pred malim ekranima u vrtićima diljem Hrvatske 2016. i 2017. godine:

“Rezultate istraživanja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska od ponedjeljka 29.5. 2017. predstavila je prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Gotovo svi sudionici istraživanja (njih 99,98%) imaju televizor u kućanstvu u kojem živi njihovo predškolsko dijete. Osim televizora u kućanstvima su jako popularni mobiteli, koje također ima 99,98% sudionika, a najčešće je to dva ili tri primjerka. Računala, najčešće jedno ili dva, nalaze se u 98,2% kućanstava s predškolskom djecom, dok je tablet zastupljen u 85% kućanstava. U 65% obitelji mogu se naći igraće konzole.”

Prilog pogledajte ovdje: http://magazin.hrt.hr/390573/istrazivanje-gotovo-petina-djece-gleda-tv-radnim-danom-dva-sata-ili-vise


Print Friendly, PDF & Email