Uz prezentaciju velikog platna s dječjim radovima iz cijele Hrvatske na temu „Ja i moje potrebe“, rezultata nacionalnog projekta Hrabrog telefona, Agencije za odgoj i obrazovanje te osnovnih škola, na proslavi 15. rođendana djeca Hrabrog telefona u nedjelju, 7. listopada 2012. u Arena Centru  djeca su sudjelovala na kreativnim radionicama pod vodstvom volontera Hrabrog telefona, a nastupili su i Zagrebački mališani. Događanje je vodio Ivan Šarić, a posjetitelji su imali priliku saznati sve o radu i projektima Hrabrog telefona te se upoznati s timom udruge.

U okviru obilježavanja 15 godina rada Hrabri telefon je u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirao projekt nacionalnog opsega „Ja i moje potrebe“ u koji se uključilo 40-ak hrvatskih osnovnih škola. Škole su s djecom provele jedinstvene radionice o dječjim potrebama kako bi saznali što djeca uistinu trebaju i kako bi dobivene informacije koristili u osmišljavanju budućih programa i akcija. Tako će radovi gotovo 1500 djece iz cijele Hrvatske, kao rezultat projekta, biti prezentirani na velikom platnu na proslavi 15. rođendana Hrabrog telefona.


15 godina Hrabrog telefona u brojevima

U 15 godina rada Hrabri telefon odgovorio je na više od 120.000 poziva djece, roditelja i stručnjaka, proveo je grupni preventivni rad s više od 2.300 djece, uključio je oko 700 volontera i stručnih suradnika u izravan rad s djecom i roditeljima te organizirao niz edukacija i supervizija. Ujedno, Hrabri telefon je aktivan na znanstveno-istraživačkom području, u demokratizaciji i razvoju civilnoga društva te širenju mreže socijalnih usluga u lokalnim zajednicama i cijeloj Hrvatskoj.

Print Friendly, PDF & Email