Uz podršku IN Fondacije i Kulturnog centra Gradiška, Udruga “Most” 19. i 20. rujna organizirala je dvodnevni trening za projektne partnere Dnevnog centra Gnijezdo Gradiška. Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander vodila je trening na kojem je sudjelovalo15 polaznika – predstavnici osnovnoškolske psihološke i pedagoške struke, predstavnici Centra za socijalni rad iz Gradiške i Laktaša, predstavnici Centra za zaštitu mentalnog zdravlja te predstavnici Opšte Bolnica Gradiška.

Cilj treninga bio je preuzimanje aktivne i jasno definirane uloge stručnjaka u lokalnoj zajednici po pitanju otkrivanja i rada s djecom za koju postoji sumnja na seksualno zlostavljanje. Uz vodstvo profesorice Buljan Flander sudionici su usvojili i utvrdili znanja o definiranju seksualnog zlostavljanja djece, kriterijima njegovog utvrđivanja, utjecaju seksualnog zlostavljanja na dobrobit djece, pristupu radu sa seksualno zlostavljanom djecom sukladno njihovoj dobi, razvojnoj fazi i osobnim karakteristikama te kognitivno-bihevioralnoj terapiji usmjerenoj na traumu.

Sudionici su pozvani u stručni posjet Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, gdje će imati priliku pobliže upoznati rad multidisciplinarnog tima.

Print Friendly, PDF & Email