U stručni posjet Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba u listopadu 2009. dolazi dr. Barbara L. Bonner, koja će tom prilikom održati dvodnevnu edukaciju za stručnjake ove ustanove.

Bonnerwithpatient

Dr. Barbara Bonner s malom pacijenticom.

Dr. Barbara L. Bonner je klinička psihologinja i profesorica Katedre za kliničku psihologiju pri Institutu za medicinska istraživanja dječjeg razvoja (Children’s Medical Research Institute’s, CMRI). Ravnateljica je Centra za zlostavljanu i zanemarenu djecu (Center on Child Abuse and Neglect – CCAN) i pomoćnica ravnatelja Centra za istraživanje dječjeg razvoja (Child Study Center – CSC) na pedijatrijskom odjelu Sveučilišta u Oklahomi. Predsjednica je upravnog odbora Međunarodnog društva za prevenciju zlostavljanja djece (International Society for Prevention of Child Abuse and Neglect – ISPCAN), a bila je i predsjednica Američkog stručnog udruženja za zlostavljanu djecu (American Professional Society on the Abuse of Children – APSAC).

Klinički i istraživački interesi dr. Bonner uključuju procjenu i tretman zlostavljane djece, pitanja djelotvornosti i ishoda tretmana, prevenciju smrtnosti djece, tretman djece i adolescenata problematičnog spolnog ponašanja.

Edukacija za stručnjake Poliklinike koja će se održati 27. i 28. listopada 2009.obuhvaća slijedeće teme:

– Nezlostavljajući roditelji u slučajevima spolno zlostavljane djece

– Rad s adolescentima – žrtvama spolnog zlostavljanja

– Kognitivno-bihevioralna terapija usmjerena na traumatsko iskustvo (TF-CBT)

Dr. Bonner je do sada bila uključena u izobrazbu stručnjaka koji rade sa zlostavljanom djecom u nizu evropskih zemalja, a Centar u Oklahomi je jedan od najznačajnijih američkih stručnih središta čija iskustva u radu sa zlostavljanom djecom se primjenjuju u SAD i Evropi. Od samog otvaranja Poliklinike, dr. Bonner je stručnjacima Poliklinike pružala profesionalnu i osobnu podršku u radu sa zlostavljanom i zanemarenom djecom i njihovim obiteljima.

Više o radu dr. Barbare L. Bonner možete doznati na stranicama:

Developmental & Behavioral Pediatrics

Center on Child abuse and Neglect

Child Study Center

Osim edukacije stručnjaka Poliklinike, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje i Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, tijekom svog posjeta Zagrebu dr. Barbara L. Bonner će 27. listopada 2009. u 17 sati u prostorijama Tribine grada Zagreba (Kaptol 27) održati i javno predavanje na temu „Zlostavljana djeca: nove spoznaje u kliničkim intervencijama“.

Predavanje će biti na engleskom jeziku i neće se prevoditi, a namijenjeno je stručnjacima koji rade sa zlostavljanom i zanemarenom djecom i njihovim obiteljima, ali i široj stručnoj javnosti.

Dobro došli!

Print Friendly, PDF & Email