Ravnateljica Poliklinike prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander održala je u Omišu 11. i 12. prosinca 2018. dvije edukativne javne tribine o sigurnosti na internetu – jednu za djecu, a drugu za roditelje učenike i stručnjake koji rade s djecom, a na poziv ravnateljice OŠ “Josip Pupačić” prof. Davorke Deur.

Na tribini “Djeca na internetu – hvatamo li korak s njima” koja je održana u srijedu poslijepodne u dvorani Ilirskog sjemeništva u Omišu, roditelji, nastavnici i stručnjaci pokazali su veliki interes za temu izazova odrastanja u vitrtualnom svijetu, za prednosti i rizike koje takvo odrastanje nosi novim generacijama. Odgovor na postavljeno pitanje: “Hvatamo li korak?”, skoro da znamo unaprijed, ali ovakve tribine i iskren interes odraslih uključenih u brigu o djeci i odgoj daju nam doista šansu da uhvatimo korak s našom djecom i mladima. Također je bilo lijepo vidjeti suradnju svih nas odraslih na djelu, o kojoj toliko puno govorimo, jer jedino kao zajedinca možemo zaista primjereno podržati naše mlade na putu odrastanja u ovim izazovnim vremenima za svaku obitelj.

Dan kasnije ravnateljica Poliklinike održala je u istom prostoru interaktivnu radionicu za učenike 4. i 5. razreda OŠ “Josip Pupačić”  na kojoj j sujelovalo više od stotinu učenika. Kad govorimo o djeci i pitanjima povezanima s djecom, važno je uključiti i njih kao aktivne sudionike. Uvijek je inspirativno vidjeti koliko su djeca i mladi aktivni, otvoreni, zainteresirani, znatiželjni i koliko toga oni imaju za naučiti nas odrasle, ako ih znamo pitati i slušati. Njihove ideje i rješenja zaista nam daju vjetar u leđa da zajedno koračamo i u virtualnom svijetu te da ulovimo korak s njima.

Print Friendly, PDF & Email