Dr. Barbara L. Bonner i dr. Susan R. Schmidt, kliničke psihologinje i profesorice na katedri za pedijatriju Sveučilišta u Oklahomi, pri Institutu za medicinska istraživanja dječjeg razvoja, bile su u stručnom posjetu Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba tijekom kojeg su za stručnjake naše ustanove održale trodnevni trening, od 25. do 27. ožujka 2013.

Tijekom treninga stručnjaci Poliklinike detaljno su bili upoznati sa strukturom, tehnikama i specifičnostima „Kognitivno-bihevioralne terapije usmjerene na traumatsko iskustvo (TF-CBT)“, a koja se znanstvenim studijama pokazala vrlo učinkovitom u tretmanu posttraumatskih simptoma kod djece nakon doživljenog traumatskog iskustva. Osim toga, stručnjaci Poliklinike su posljednjeg dana treninga imali priliku i za razmjenu iskustava te konzultaciju s dr. Bonner i dr. Schmidt kao i superviziju, a vezano uz vlastiti rad s traumatiziranom djecom i njihovim obiteljima.

Dr. Bonner je i sama voditeljica Centra za zlostavljanu i zanemarenu djecu u Oklahomi te od samog otvaranja Poliklinike kontinuirano pruža profesionalnu i osobnu podršku stručnjacima Poliklinike. Kroz nesebično dijeljenje vlastitih znanja i svog dugogodišnjeg iskustva u radu s traumatiziranom djecom i njihovim roditeljima uvelike pridonosi našem uspješnijem radu s djecom i roditeljima, koji se za pomoć obraćaju našoj ustanovi.

S dr. Schmidt je ovo prva suradnja te je također svojim opširnim znanjem ovog specifičnog područja te svojim bogatim iskustvom značajno doprinijela razvoju i nadogradnji naših stručnih kompetencija.

Print Friendly, PDF & Email