Edukacija o zaštiti djece žrtava obiteljskog nasilja u Koprivnici

U organizaciji Udruge “HERA” Križevci i Centra za socijalnu skrb Koprivnica psihologinja Poliklinike Ella Selak Bagarić održala je u ponedjeljak 6. srpnja 2020. edukativno predavanje “Zaštita djece žrtava obiteljskog nasilja” namijenjeno stručnim osobama u institucijama i organizacijama koje se u svom radu susreću sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja. Edukacija je održana u prostoru Centra za socijalnu skrb Koprivnica, a bit će bodovana od strane Hrvatske komore socijalnih radnika.

Cilj predavanja bio je upoznati sudionike o posljedicama po mentalno zdravlje djece i mladih, ali i posljedicama koje se bez adekvatnog tretmana, reakcije stručnjaka i svih instanci sustava prenose u odraslu dob osobe s iskustvom traume u djetinjstvu i vode do transgeneracijskog prijenosa nasilja. Također su objašnjeni rizični faktori za zlostavljanje djece uzimajući u obzir osobine djeteta i roditelja, roditeljske kompetencije te okolišne čimbenike. Poseban naglasak predavanja bio je na posljedicama po somatsko zdravlje, a što novija istraživanja i klinička praksa sve više potvrđuju.

Ovo predavanje dio je aktivnosti projekta “Savjetovalište za žene žrtve nasilje i žrtve obiteljskog nasilja” kojeg provodi Udruga “HERA” u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Koprivnica, Centrom za socijalnu skrb Križevci i Udrugom “Bolje sutra” osoba s invaliditetom Grada Koprivnice. Projekt je financijski podržan sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Print Friendly, PDF & Email