Edukacija o telefonskom savjetovanju za liniju psihološke podrške namijenjenu korisnicima Domova za starije osobe Zagreb

Na inicijativu i u organizaciji pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu Romane Galić, univ. spec. act. soc., u prostoru Zaklade Zajednički put održana je 31. ožujka 2021. edukacija o telefonskom savjetovanju za novu i besplatnu telefonsku liniju psihološke podrške namijenjenu korisnicima domova za starije osobe Grada Zagreba, koja s radom počinje 6. travnja 2021.

Edukaciju su održale magistre psihologije Mirna Čagalj Farkas i Ella Selak Bagarić, a u stručnoj diskusiji sudjelovale su i predstavnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu.

Riječ je o projektu pod nazivom Prijateljstvo za starost, čiji su nositelji GU za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put, koji je usmjeren na osiguravanje podrške korisnicima domova za starije, čije su mogućnosti za socijalnim povezivanjem uslijed zdravstvene krize limitirane, što, uz stresne okolnosti vezane uz očuvanje zdravlja te potrese u Zagrebu, predstavlja rizik po njihovo mentalno zdravlje.

Radi osiguranja kvalitete, projekt predviđa i doedukacije i superviziju, a savjetovatelji su iskusni socijalni radnici čija je uloga biti podrška za one koji zaslužuju posebnu pažnju i brigu društva – naše starije.

Izvor ilustracije: Canva.com

Print Friendly, PDF & Email