Modul na temu “Gubitak i tugovanje” u sklopu edukacije Virtualne krizne intervencije/Virtual crisis interventions „Here and Now“ u organizaciji Bosansko-hercegovačke integrativne dječje i adolescentne psihoterapijske Asocijacije (BHIDAPA) iz Sarajeva 2. travnja 2021. održala je doc. dr. sc. Bruna Profaca, klinička psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Edukacije Virtualne krizne intervencije/Virtual crisis interventions „Here and Now“ održavaju se ciljem doprinosa zaštiti i smanjenju negativnog utjecaja trenutne zdravstvene krize na mentalno zdravlje i dobrobit djece, adolescenata i njihovih roditelja od svibnja 2020. godine,  u suradnji sa UNICEF-om BiH i uz podršku USAID-a.

Modul “Gubitak i tugovanje ” doc. dr. sc. Bruna Profaca održala je putem platforme Zoom, kroz teorijsko izlaganje i interaktivnu radionicu.

Kako organizatori ove edukacije navode, cilj im je osnažiti profesionalce iz centara za mentalno zdravlje, centara za socijalnu skrb i odgojno-obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini u primjeni virtualnih/telefonskih kriznih intervencija u radu sa djecom, mladima i obiteljima poštujući standarde o zaštiti djece, tijekom i nakon pandemije COVID-19. Voditelji edukacijskog programa su članovi i suradnici stručnog multidisciplinarnog tima BHIDAPA. Uz UNICEF  BiH i USAID, partneri u projektu su Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvu rada i socijalne politike FBiH,  Ministarstvu obrazovanja i nauke FBiH.

Održavanje ove edukacije  je još jedan primjer nastavka suradnje stručnjaka Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i BHIDAPA iz Sarajeva sa zajedničkim ciljem pružanja podrške različitim  skupinama u riziku i ublažavanja posljedica zdravstvene krize.

Print Friendly, PDF & Email