Dr. Barbara Bonner u stručnom posjetu Poliklinici

Dr. Barbara L. Bonner, klinička psihologinja i profesorica Katedre za kliničku psihologiju pri Institutu za medicinska istraživanja dječjeg razvoja, bila je u stručnom posjetu Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba 27. i 28. listopada 2009. i održala edukaciju stručnjacima naše ustanove.

Edukacija je obuhvaćala predavanja sa slijedećim temama: „Nezlostavljajući roditelji u slučajevima spolno zlostavljane djece“, „Rad s adolescentima – žrtvama spolnog zlostavljanja“ i „Kognitivno-bihevioralna terapija usmjerena na traumatsko iskustvo (TF-CBT)“.

Uz predavanja dr. Bonner stručnjaci Poliklinike imali su priliku i za razmjenu iskustava i konzultaciju vezano uz vlastiti rad. Od samog otvaranja Poliklinike dr. Bonner je kontinuirano pružala profesionalnu i osobnu podršku u radu sa zlostavljanom i zanemarenom djecom, a tijekom ove edukacije je s nama podijelila svoje bogato i dugogodišnje iskustvo u radu s traumatiziranom djecom i njihovim obiteljima.

Dr. Barbara L. Bonner je klinička psihologinja i profesorica Katedre za kliničku psihologiju pri Institutu za medicinska istraživanja dječjeg razvoja (Children’s Medical Research Institute’s, CMRI). Ravnateljica je Centra za zlostavljanu i zanemarenu djecu (Center on Child Abuse and Neglect – CCAN) i pomoćnica ravnatelja Centra za istraživanje dječjeg razvoja (Child Study Center – CSC) na pedijatrijskom odjelu Sveučilišta u Oklahomi. Predsjednica je upravnog odbora Međunarodnog društva za prevenciju zlostavljanja djece (International Society for Prevention of Child Abuse and Neglect – ISPCAN), a bila je i predsjednica Američkog stručnog udruženja za zlostavljanu djecu (American Professional Society on the Abuse of Children – APSAC).

Klinički i istraživački interesi dr. Bonner uključuju procjenu i tretman zlostavljane djece, pitanja djelotvornosti i ishoda tretmana, prevenciju smrtnosti djece, tretman djece i adolescenata problematičnog spolnog ponašanja. Dr. Bonner je do sada bila uključena u izobrazbu stručnjaka koji rade sa zlostavljanom djecom u nizu evropskih zemalja, a Centar u Oklahomi je jedan od najznačajnijih američkih stručnih središta čija iskustva u radu sa zlostavljanom djecom se primjenjuju u SAD i Europi.

Više o radu dr. Barbare L. Bonner možete doznati na stranicama:

Developmental & Behavioral Pediatrics

Center on Child abuse and Neglect

Child Study Center

Print Friendly, PDF & Email