Dr. Marija Bačan i dr. sc. Bruna Profaca održale su predavanja „Zlostavljanje i zanemarivanje djece“ i „Međugeneracijski prijenos zlostavljanja u Centru za socijalnu skrb Koprivnica, a Sena Puhovski, prof. psihologije „Utjecaj nasilnih sadržaja u medijima na mentalno zdravlje i ponašanje mladih“ u Matici hrvatskoj.

Centar za socijalnu skrb Koprivnica je u partnerstvu s Gradom Koprivnica i Udrugom za pomoć djeci i mladeži „Prijatelj“ dobio darovnicu Programa za inovacije i učenje za provedbu projekta „Podržimo nadzor nad izvršavanjem roditeljske skrbi – poduprimo obitelj“ u sklopu kojeg je i stručno usavršavanje djelatnika Centra i partnera uključenih u njegovu provedbu.

Odjel za školstvo Matice hrvatske, Županijsko stručno vijeće pedagoga srednjih škola Grada Zagreba, Županijska stručna vijeća odgajatelja u učeničkim domovima organiziralo je stručni skup „Nasilje u medijima“. Osim Sene Puhovski, predavanja su održale i Maja Flego, savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu, Višnja Biti, urednica Hrvatskoj radija te politologinja mr. sc. Olivera Jurković Majić.

Print Friendly, PDF & Email