Akcija Hrabrog telefona pod nazivom „Oslikajmo s djecom Dječju kuću Borovje“ provedena je od 18. do 22. 06. 2012. godine u  Dječjoj kući Borovje, Bože i Nikole Bionde 32, Zagreb (kvart Borovje).

U akciji su sudjelovala četiri vodeća slikara s područja grada Zagreba (Marco Antonio Cinotti, Ivica Petraš, Alen Korkut i Martina Vrbanić) koji su zajedno s djecom polaznicima radionica Dječje kuće Borovje i volonterima Udruge oslikavala zidove prostora kako bi djeca u sljedećoj školskoj godini sudjelovala na radionicama u novom, osvježenom i interesantnom prostoru.

Boje i sav ostali potreban materijal Hrabrom telefonu donirala je tvrtka OBI, inače višestruki donator našeg programa.

Više od 200 djece godišnje u Dječoj kući Borovje

Dječja kuća Borovje je program prevencije neprihvatljivog ponašanja i zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih u lokalnoj zajednici kroz grupni rad. Program Dječja kuća Borovje uvršten je u standard dobre prakse između 14 modela programa u publikaciji “Standardi programa prevencije poremećaja u ponašanju djece i mladih” u izdanju Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži te Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih (program je evaluiran 2 puta u razdoblju od 5 godina i pokazao izuzetne standarde u održavanju kvalitete). Prostor za provođenje programa doniran je od strane Grada Zagreba i provodi se kontinuirano provodi već 11 godina.

U program Hrabrog telefona – Dječja kuća Borovje godišnje se uključi više od 200 djece, a osnovna značajka je rad na osnaživanju djece i mladih iz lokalne zajednice kroz kreativne i preventivne, intelektualno poticajne sadržaje, u okviru kojih mogu razvijati svoje potencijale, učiti komunicirati, nenasilno rješavati sukobe, učiti zaštititi se od zlostavljanja te dobiti direktnu pomoć i podršku.

Print Friendly, PDF & Email