“Desetljeće zasluženih prilika i izazovi koji dolaze”,  skup u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, doc.prim.dr.sc. Vanja Slijepčević Saftić sudjelovala je na skupu pod nazivom “Desetljeće zasluženih prilika i izazovi koji dolaze”, koju je organizirao Ured Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Tijekom panela koji su održani, razgovaralo se o ekonomskim i socijalnim aspektima, ljudskim pravima i potrebi njihove zaštite, te ostalim tekovinama Europske unije, ali i glavnim ciljevima europske zajednice u narednom razdoblju. Brojni sudionici su imali prigodu čuti od stručnjaka, cijenjenih panelista, brojne informacije o očekivanim perspektivama razvoja najznačajnijih ciljeva EU, te projekcijama provođenja istih u Hrvatskoj, kao članici Europske unije.

Panelisti na skupu bili su: Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, Siniša Hajdaš Dončić, zastupnik u Hrvatskom saboru, Senada Šelo Šabić, članica znanstvenog vijeća na Institutu za razvoj i međunarodne odnose, Marko Primorac, ministar financija, Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Boris Lalovac, zastupnik u Hrvatskom saboru, Marijana Ivanov, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Print Friendly, PDF & Email