Crveninosovi.hr: “Svaki drugi i četvrti utorak u mjesecu od 10 do 12 sati dva klaunovadoktora bit će podrška djeci u Poliklinici”

Na web stranici Udruge Crveni nosovi objavljen je 23. listopada 2020. tekst najave suradnje klaunovadoktora s Poliklinikom. Svaki drugi i četvrti utorak u mjesecu od 10 do 12 sati dva klaunovadoktora bit će podrška djeci u Poliklinici, najavio je Nikola Dabac, umjetnički direktor Udruge Crveni nosovi te dodao kako je izrazito ponosan na ovu suradnju jer je ona zapravo na neki način novi program Crvenih nosova klaunovadoktora, a k tome još i redovan. Udruga Crveni nosovi djeluje pod kapom međunarodne udruge Red noses Clowndoctors International. Prenosimo njihov tekst pod naslovom “Klaunovidoktori od ovog mjeseca posjećivat će Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba” u cjelosti:

“Koliko je humor važno terapeutsko sredstvo prepoznali su i u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Dr. Pandolina Von Princes i dr. Franketo 6. listopada, neposredno prije Svjetskog dana mentalnog zdravlja posjetili su korisnike Poliklinike. Sretni smo i ponosni što smo ostvarili suradnju te što će klaunovidoktori dva puta mjesečno donositi radost i osmijehe te biti podrška djeci i njihovim roditeljima.

Glavni cilj Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba je pružiti efikasnu i sistematičnu pomoć djeci s traumatskim iskustvima i njihovim obiteljima, a od sada u ovaj proces bit će uključeni i klaunovidoktori. Svojim glavnim rekvizitima – humorom, emocijom i igrom donijet će okruženje u kojoj igra i djetinjstvo imaju veću snagu od dijagnoza i straha te djetetu i njegovoj obitelji pružit će sigurno okruženje u kojemu se mogu izraziti.

„Svaki drugi i četvrti utorak u mjesecu od 10 do 12 sati dva klaunovadoktora bit će podrška djeci u Poliklinici“, komentirao je Nikola Dabac, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora te dodao kako je izrazito ponosan na ovu suradnju jer je ona zapravo na neki način novi program CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora, a k tome još i redovan.

Podsjetimo, u CRVENIM NOSOVIMA trenutačno djeluje 26 klaunovadoktora, profesionalnih umjetnika koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima. Ove godine slavimo 10tu godišnjicu svog djelovanja u Hrvatskoj, a od svog osnutka klaunovidoktori donijeli su osmijeh na lica više od 164.656 djece, starijih i nemoćnih. Dio smo međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.”

Print Friendly, PDF & Email