Čestitke naših međunarodnih suradnika

Poliklinika surađuje sa brojnim stručnjacima i ustanovama iz inozemstva. Povodom 15 godina rada video čestitke su nam poslali: Linda Cordisco Steele, voditeljica kurikuluma i viša trenerica američkog Nacionalnog centra za zagovaranje djece, Alabama, SAD; Margaret Tuite, koordinatorica Europske komisije za prava djeteta, Belgija;  Turid Heiberg, koordinatorica projekta PROMISE i voditeljica Odjela za djecu u riziku Vijeća baltičkih zemalja (Council of the Baltic Sea States), Švedska; Peter van der Linden, član izvršnog odbora Međunarodnog udruženja za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece (ISPCAN), Nizozemska; Ólöf Ásta Farestveit, voditeljica Dječje kuće (Barnahus) i stručnjakinja u forenzičnom intervjuiranju djece, Island; Janet van Bavel, voditeljica projekata u Centru Kenter, Jeugdhulp, Nizozemska; Dr. Andrea Goddard, pedijatrica i konzultantica, National Health Service (NHS), Velika Britanija; Bragi Guðbrandsson, direktor vladine Agencije za zaštitu djece, Island, donedavno i predsjednik Lanzarote odbora koji prati provedbu Konvencije Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja i Ines Cerović, direktorica Centra za prava djeteta, Srbija.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Evo što su rekli:

Linda Cordisco Steele, voditeljica kurikuluma i viša trenerica američkog Nacionalnog centra za zagovaranje djece (National Children`s Advocacy Center), Alabama, SAD:

Želim sretan rođendan, 15. rođendan, Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Imala sam čast posjetiti ovu ustanovu dva puta u ulozi trenerice u području forenzičnog intervjuiranja. Tim je odličan, podržavajući i stručan te im želim mnogo godina uspješnog rada s djecom i obiteljima.

Margaret Tuite, koordinatorica Europske komisije za prava djeteta, Belgija:

Sretan 15. rođendan Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba! Posve sam oduševljena što slavite, to je tako veliko postignuće. Teško je vjerovati da postojite tek 15 godina, s obzirom na sve što ste dosad postigli. S druge strane tu ste već mnogo vremena i želim naglasiti velikodušnost svih stručnjaka Poliklinike u dijeljenju stručnih znanja i iskustava s ostalima u Europi. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je to važno. Gordana, vidjela sam kako držiš treninge za suce. Gordana i Ana Marija, obje ste aktivno sudjelovale na Europskom forumu o pravima djeteta i PROMISE projektu. Odlične ste, kao i sve što cijela Poliklinika čini za djecu i mlade.

Turid Heiberg, koordinatorica projekta PROMISE i voditeljica Odjela za djecu u riziku Vijeća baltičkih zemalja (Council of the Baltic Sea States), Stockholm, Švedska:

Čestitam Vam na proslavi 15 godina rada Poliklinike! Mislim da je Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba jedna od najinovativnijih ustanova, maksimalno ste iskoristili dostupne resurse i imate sve potrebne vještine. Mislim da ima puno djece u Hrvatskoj i Zagrebu na čiji je život nevjerojatno utjecala pomoć i podrška koju ste im pružili u Poliklinici. Čast je imati vas kao partnera u PROMISE projektu, koji promiče model dječjih kuća (Barnahus) i sličnih ustanova, među kojima je Poliklinika jedna od najvažnijih partnera u europskom okruženju. Veliko vam hvala na svom uloženom trudu, inspiraciji i svemu.

Peter van der Linden, član izvršnog odbora Međunarodnog udruženja za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece (ISPCAN), Nizozemska:

Slavimo održavanje 15. europske ISPCAN konferencije, a ključna aktualna tema je multidisciplinarni rad i suradnja. Bio sam uključen i u projekt PROMISE u kojem je vaša Poliklinika imala bitnu ulogu jer su Vaši stručnjaci prikazali temeljit način na koji radite, koji je vrlo inspirativan. Suradnja sa savjetodavnom linijom pomoći, dug put koji ste prošli kako bi radili ovako kako danas radite, kao Poliklinika koja ima i medijski utjecaj – napravili ste puno stvari koje su inspiracija mnogim zemljama. Od srca Vam čestitam na tome i želim Vam puno sreće u idućih 15 godina.

Ólöf Ásta Farestveit, voditeljica Dječje kuće (Barnahus) i stručnjakinja u forenzičnom intervjuiranju djece, Island:

Jako sam sretna što sam imala priliku posjetiti Polikliniku za zaštitu djece i mladih prije godinu dana. Mislim da je vrlo važno što u Poliklinici pomažete svoj djeci koja su doživjela traumatske događaje, no smatram važnim i što pomažete djeci koja su izložena vršnjačkom nasilju zbog svoje traume te ostalim oblicima nasilja, kao i djeci koja proživljavaju vrlo konfliktan razvod roditelja jer su ovi slučajevi doista iznimno teški. Sretno u daljnjem radu Poliklinike!

Janet van Bavel, voditeljica projekata u Centru Kenter, Jeugdhulp, Nizozemska:

Radim u multidisciplinarnom centru u Nizozemskoj. Želim čestitati Gordani i cijelom timu Poliklinike na odličnom radu ustanove. Imala sam čast posjetiti Polikliniku prije gotovo dvije godine. Odlično je što je riječ o multidisciplinarnoj ustanovi koji se ne bavi samo stručnom procjenom, nego i terapijom djece, mladih i obitelji. Ta je kombinacija jedinstvena, nisam je susrela u drugim zemljama i zaista ste uzor nama u Nizozemskoj.

Dr. Andrea Goddard, pedijatrica i konzultantica, National Health Service (NHS), Velika Britanija:

Posjetila sam sjajnu Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i bila posve nadahnuta Vašim inspirativnim radom. Neke od ideja iz Poliklinike iskoristili smo kako bismo dodatno razvili usluge koje pružamo u Londonu.

Bragi Guðbrandsson, direktor vladine Agencije za zaštitu djece, Island, donedavno i predsjednik Lanzarote odbora koji prati provedbu Konvencije Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja:

Gordana, želim čestitati tebi i tvojim zaposlenicima, a posebno čestitam na proslavi 15. godišnjice rada Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Imao sam priliku posjetiti Polikliniku i razgovarati sa stručnjacima koji rade u Poliklinici i apsolutno se divim Vašem rad. Moram reći da je vaš rad i međunarodno prepoznat u cijeloj Europi, a i šire. Čestitam Vam još jednom!

Ines Cerović, direktorica Centra za zaštitu djeteta, Srbija:

Ovim putem bih željela da vam čestitati na svemu što ste napravili prethodnih 15 godina, na razvoju ove ustanove, Poliklinike koja je postigla takve uspjehe u zaštiti djece žrtava nasilja, žrtava kaznenih djela i zaista promjenila položaj ove djece u Republici Hrvatskoj. Ja bih samo htjela naglasiti koliko je nama pomogao rad s profesoricom Gordanom u našim naporima da unaprijedimo ovu oblast. I koliko je ona nesebično radila s našim stručnjacima i sistemom pravosuđa, socijalne zaštite i policije kako bi djeca koja su pretrpjela nasilje i koja su žrtve krivičnih djela lakše podnijela krivični postupak i bolje se reintegrirala u društvo. Zahvaljujem na ogromnoj pomoći i podršci.

Print Friendly, PDF & Email