BESPLATNA PUBLIKACIJA: 50 aktivnosti za cijelu obitelj #ostanidoma

Publikaciju možete preuzeti na linku ovdje u PDF-u: 50 aktivnosti za cijelu obitelj #ostanidoma

Iz Uvoda:

Dragi roditelji, kolege i svi prijatelji djece,

Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba misli na svu djecu i obitelji u ovoj teškoj situaciji, a posebno na one koji su zbog potresa ostali bez svog doma. Mentalno zdravlje jednako je važno kao i ono tjelesno, a kako brinuti o mentalnom zdravlju u ovim vremenima, mi stručnjaci nastojimo iz dana u dan približiti i donijeti u svaki dom.

Ova knjižica donosi aktivnosti za cijelu obitelj, a nastala je odabirom aktivnosti koje godinama primjenjujemo u raznim preventivnim programima, ranim intervencijama i praćenju. Udruga Hrabri Telefon ustupila nam je i svoje materijale, koje prikuplja iz raznih izvora kroz godine rada s djecom i obiteljima. Sve aktivnosti prilagođene su za provođenje u „kućnoj radinosti“, bez potrebnog znanja i iskustva u području mentalnog zdravlja.

Od „običnih igara“ razlikuje ih to što su usmjerene na razvoj socio-emocionalnih kompetencija, komunikacijskih vještina, jačanje psihološke otpornosti, poticanje zajedništva, kohezije i boljeg upoznavanja samih sebe, ali i članova obitelji. Naravno, uključuju puno zabavnih elemenata kako bi vrijeme brže prošlo, a i kako bismo oplemenili naše živote smijehom, optimizmom te i na taj način gradili imunitet – tjelesni i emocionalni.

Neke ilustracije naše su fotografije, a neke su preuzete s interneta. Neke aktivnosti preuzete su iz drugih priručnika, stoga ova knjižica nije namijenjena za publikaciju i javnu distribuciju, nego za vašu privatnu upotrebu, doma sa svojim najmlađima. Zahvaljujemo zamjenici pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, dr. Ivani Portoran Pajić i psihologinjama Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Miji Roje Đapić i Ani Raguž što su osmislile i opremile ovu knjižicu u tako kratkom roku.

Posebna posveta ide obiteljima u Cvjetnom naselju kojima šaljemo svu snagu i ovaj mali doprinos njihovom svakodnevnom životu.

Dr. sc. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ured za zdravstvo Grada Zagreba

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

Publikaciju možete preuzeti na linku ovdje u PDF-u: 50 aktivnosti za cijelu obitelj #ostanidoma

Ili odskrolajte dolje i isprintajte:

50 aktivnosti za obitelj, #ostanidoma

 

 

Print Friendly, PDF & Email