Bernays.hr: “Predsjednica Akademskog savjeta prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander dobitnica je nagrade za znanost”

“Prof. dr. sc. Gordanu Buljan Flander, znanstvenicu, psihoterapeutkinju i ravnateljicu Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Bernays je ponosno predložio za dobitnicu nagrade za 2019.” objavio je na svom web portalu Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment: “Godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti prof. dr. sc. Gordani Buljan Flander dodjelio je Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost na sjednici Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost 9. studenog 2020., a potpisuje ju Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost.

      “Prvenstveno, voljela bih reći veliko hvala Bernaysu koji me kao visokoobrazovna institucija nominirao za nagradu, Odboru koji me odabrao za dobitnicu, a zatim i svim suradnicima iz Poliklinike s kojima već godinama radim na popularizaciji tematike, osvještavanju i prevenciji zanemarivanja i zlostavljanja djece, kao i obrazovanju mladih kadrova. Uspostavljanje multidisciplinarnog dijaloga između ključnih institucija, stručnjaka i javnosti, za koji se osobito zalažem, smatram imperativom za uspostavu kvalitetne potpore najmlađima u zajednici. Ujedno, koristim ovu priliku kako bih najavila i nove aktivnosti koje su već u pripremi, a koje će doprinijeti upravo senzibilizaciji, osvještavanju i edukaciji stručnjaka te šire javnosti, što ovako vrijedna nagrada i potiče”, rekla jeprof. dr. sc. Gordana Buljan Flander povodom dodjele nagrade.

“Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, psihoterapeutkinja i znanstvenica u području problematike zlostavljanja djece. Dugi niz godina, od pokretanja i osnivanja udruge »Hrabri telefon« do razvoja danas vrlo priznate Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, bavi se problemima zanemarivanja i različitih oblika zlostavljanja djece. Profesorica Buljan Flander pridonijela je značajnom osvještavanju ove problematike u našim krajevima (ali i šire u međunarodnoj zajednici), ističući učestalost problema zlostavljanja, kao i potrebu za pružanjem sustavne i adekvatne pomoći djeci, mladima i njihovim obiteljima.Njezin predani rad u poboljšanju mentalnog zdravlja mladih karakterizira umijeće sjedinjavanja znanosti i prakse te stalno nastojanje da svoje stručno i profesionalno iskustvo približi suvremenom čovjeku. Na taj način senzibilizirala je i stručnjake i širu javnost za probleme zanemarivanja i zlostavljanja djece te zaštitu dječjih prava. Profesorica Buljan Flander na autentičan način zagovara vjeru u dječje pravo na sretno i kvalitetno djetinjstvo te odgoj u skladu s načelima znanstvenih spoznaja, a objavom opsežnog priručnika sa suradnicima »Znanost i umjetnost odgoja« u 2019. godini na poseban je način zaokružila svoju profesionalnu priču”, stoji u obrazloženju dodjele nagrade.

Čestitke predsjednici Akademskog savjeta na još jednoj nagradi! yes

Izvor: Bernays.hr

Print Friendly, PDF & Email