NAJAVA: Online stručni skup (13.11.2020.): „Pandemija COVID-19 i mentalno zdravlje djece i adolescenata: prijetnja i prilika“

Iako su djeca i mladi u manjem riziku od obolijevanja i težih tjelesnih posljedica COVID-19, zbog brojnih promjena u načinu života djeca i mladi su ranjiva skupina za nepovoljne ishode mentalnog zdravlja tijekom pandemije. Iskustva iz ranijih epidemija i prirodnih nepogoda s kojima je svijet bio suočen i najnoviji podaci pružaju vrijedne smjernice za prepoznavanje i razumijevanje emocionalnih i ponašajnih reakcija djece i mladih, ali i o potrebnim intervencijama za očuvanje mentalnoga zdravlja.

Stručni skup kroz kratka predavanja i prikaze slučajeva prikazuje direktne i indirektne utjecaje pandemije i prirodnih nepogoda na mentalno zdravlje djece i mladih, rizične i zaštitne čimbenike, manifestacije problema i poremećaja mentalnog zdravlja, procjene te preventivnih i terapijskih intervencija za očuvanje mentalnoga zdravlja i liječenje poremećaj uzrokovanih stresom i traumom kod djece i mladih temeljem suvremenih smjernica.

Stručni skup je namijenjen stručnjacima koji se bave djecom i mladima – psiholozi, socijalni pedagozi, odgajatelji, nastavnici, pedagozi, socijalni radnici, edukacijski rehabilitatori, specijalizanti i specijalisti školske medicine, obiteljske medicine, pedijatrije, dječje i adolescentne psihijatrije, liječnici drugih specijalnosti, socijalni radnici, kao i svim zainteresiranima za ovu temu. Stručni skup će biti bodovan od strane nadležnih komora.

Za ovaj stručni skup nije predviđena kotizacija, odnosno sudjelovanje na online stručnom skupu je besplatno. Više informacija o načinu prijave na online stručni skup uskoro. Molimo vas da za aktualne informacije o skupu pratite web i Facebook stranicu Poliklinike.

Vrijeme održavanja online stručnog skupa je petak, 13.11.2020. od 11:00 do 14:00 sati.

 Predavači (kompletan program uskoro):

  • Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinički psiholog i psihoterapeut
  • Prof. dr. sc. Dubravka Kocijan Hercigonja, neuropsihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatriju
  • Doc. prim. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, dr. med., spec. psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije
  • Doc. dr. sc. Bruna Profaca, prof. psihologije, klinički psiholog
  • Dr. med. Marjeta Knez Turčinović, spec. psihijatar, subspecijalist iz psihoterapije
  • Tea Brezinšćak, mag. psych.
  • Ana Marija Španić, mag. psych.
  • Mirna Čagalj Farkas, mag. psych.

 

Print Friendly, PDF & Email