“Maleni, mekani, pahuljasti havanezeri Evie, Heidi, Švrćo i Ziggy novo su pojačanje zagrebačkoj Poliklinici za zaštitu djece i mladih. Riječ je o posebno obučenim terapijskim psima koji pomažu u radu i dijagnostici s traumatiziranom i zlostavljanom djecom te onima s motoričkim smetnjama ili intelektualnim teškoćama.” piše novinarka Ana-Maria Kezerić u Večernjem listu od 4. travnja 2017. godine:

“– Naši mali pomoćnici mogu kod djece osjetiti i prepoznati napetost, tjeskobu i stres te nam signaliziraju je li dijete opušteno i spremno na aktivnosti. Također, u kontaktu s djecom stvaraju odnos koji djeci nerijetko nedostaje i osobito je vrijedan u vremenima kad su djeca prepuštena virtualnom svijetu – objasnio nam je primarijus Domagoj Štimac. On će na ljeto započeti zahtjevnu obuku za njihova vodiča.

Nekad nose i plave ‘kute’

Dotad ih budno čuva i motri njihova vlasnica i certificirani vodič, profesoricadefektologinja Renata Fridrih. Svaki dan četveronožni ljubimci s njom veselo dolaze na posao.”

Tekst u cijelosti pročitajte na portalu Večernjeg lista ovdje: http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/mali-cupavci-specijalisti-su-za-djecju-tjeskobu-1160829

Print Friendly, PDF & Email