JUTARNJI: Naučite djecu kako izbjeći opasne online trendove

Jutarnji list objavio je u broju od 2.8.2017. temu “NAUČITE DJECU KAKO IZBJEĆI OPASNE ONLINE TRENDOVE, POSLJEDICE MOGU BITI POGUBNE Samoozljeđivanje, nasilje, manipulacija… to im prijeti na internetu”:

“Istraživanje organizacije Internet Matters otkrilo je da je više od polovice roditelja zabrinuto zbog utjecaja koji virtualni svijet ima na njihovu djecu, kao i zbog neprimjerenog sadržaja ili onog koji ih može ohrabriti na samoozlijeđivanje.

Zato je navela nekoliko igara, odnosno izazova na koje treba posebno paziti. Među njima je svakako bizarna samoubilačka igra Plavi kit oko koje se podigla velika buka posljednjih mjeseci jer je se povezuje s više od 130 samoubojstava u Rusiji te drugdje u Europi. Plavi kit potiče mlade da tijekom 50 dana rješavaju razne izazove, a posljednji dan dobiju nalog svojeg ‘mentora’ da si oduzmu život. Nekoliko ravnatelja i ravnateljica hrvatskih škola požalilo se da su djeca u panici i da se boje, a psihologinja Tea Brezinšćak iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba također je potvrdila da su djeca pričala o igri, no nije zabilježeno da je netko sudjelovao.”

Pročitajte cijeli tekst na linku: “NAUČITE DJECU KAKO IZBJEĆI OPASNE ONLINE TRENDOVE, POSLJEDICE MOGU BITI POGUBNE Samoozljeđivanje, nasilje, manipulacija… to im prijeti na internetu”

Print Friendly, PDF & Email