Grude Online: U Imotskom održana tribina „Djeca na Internetu – hvatamo li korak s njima“?

U Imotskom je u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Franjevačkog samostana predavanje „Djeca na Internetu – hvatamo li korak s njima“?  prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održala 30. svibnja 2018. Novinar Darko Lončar napisao je o tom događanju tekst za Grude Online:

“Internet nudi lijepe stvari, ali i rizik, kaže poznati stručnjak iz psihologije, klinički psiholog i psihoterapeut Gordana Buljan – Flander, koja je u Imotskom u srijedu poslijepodne okupila mnoštvo zainteresiranih Imoćana u dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Tema se doticala djece na Internetu i njihovog provedenog vremena na njemu. Imali smo bome što i čuti na temu „Djeca na Internetu – hvatamo li korak s njima“?

Rezultati brojnih istraživanja koja su kroz predavanje-tribinu prezentirana prije svega roditeljima, a onda i njihovim učiteljima, logopedima, su zabrinjavajući.

Naime, kako gospođa Buljan – Flander reče, djeca i mladi u dobi od 8 do 18 godina provedu i više od sedam sati na Internetu. Istraživanja također pokazuju da 99% djece ima pristup Internetu kod kuće, u školi ili putem mobitela, 93% djece ima facebook profil, 68% njih otvorilo je profil na facebooku prije 13 godine, 47% posjećuje tu mrežu za vrijeme nastave.

Ovo su samo neki od prezentiranih podataka na tribini. Flander za takav stil života kod djece ne krivi djecu, već odrasle. – Nisu djeca kriva, mi smo! Djeci smo dali vrlo moćan alat, a ne znamo što smo im dali? Hvatamo li korak? Ne hvatamo! Djeca moraju biti popularna ovdje i sada, a mi moramo razumjeti što znači adolescencija i pokazati interes za taj interes njihovog života, kaže Flander na kraju izlaganja.”

Print Friendly, PDF & Email